...

Sukitus – Milloin se on ajankohtaista?

Sukitus

Sukituksen ajankohta riippuu useasta eri tekijästä mm. viemäriputkien iästä, kunnosta ja toimivuudesta. Luonnollisesti viemäriputket alkavat ikääntyessä kärsimään erilaisista vaurioista, kuten putkien korroosioista, halkeamista ja kulumisesta. Viemäriputket altistuvat jatkuvasti virtaavalle vedelle ja erilaisille jätteille, mitkä aiheuttavat kulumista ja halkeamia putkien seinämiin. Erityisesti viemäreiden liitoskohdat voivat kulua ajan myötä, mikä voi johtaa pahimmissa tapauksissa vuotoihin. Olisi siis tärkeää löytää sopiva ratkaisu putkien kunnostamiseksi. Yksi tehokas ja kätevä ratkaisu on sukitus. 

Sukitus on yleensä tarpeellista, kun viemäreiden sisäpinnat ovat alkaneet vaurioitumaan tai kulumaan. Vaurioituneista viemäreistä voi kuulua erilaisia ääniä, sekä asunnossa saattaa ilmetä hajuhaittoja. Sukituksella voidaan parhaimmillaan ennaltaehkäistä suuret remontit ja näin myös voidaan pienentää riskiä tuhoisille vuodoille ja vesivahingoille. 

Seuraavat tekijät vaikuttavat erityisesti sukitus tarpeeseen: 

Viemäriputken ikä

Jos viemäriputken ikä lähestyy 50-vuotta, niin putkien kunto kannattaa tarkistuttaa. Jos talo on rakennettu 70-luvulla tai aiemmin, niin sukitus voi olla hyvinkin ajankohtainen. Sukituksella voidaan pidentää viemäriputkien käyttöikää jopa 50 vuodella. Menetelmä on siis mainio vaihtoehto saada viemäreillesi lisää käyttövuosia.

Viemäriputken kunto

Viemärin kunto ja muodostuneet vauriot ovat aina tapauskohtaisia . Pienet vauriot kuten halkeamat ovat hyvä syy aloittaa sukitus. Tämänkaltaiset vauriot ovat vielä täysin korjattavissa. Tässä vaiheessa voidaan vielä korjata tilanne, eikä vanhaa viemäriputkea tarvitse vaihtaa uuteen. Suuremmissa vaurioissa, kuten romahtaneessa viemärissä, ei sukitus ole enää mahdollista. Tämän vuoksi sukitus päätöksenteossa ei kannatta odotella liian pitkään.

Milloin huolestua?

Viemäristöstä kannattaa huolestua, kun asunnossa ilmenee jotain seuraavista ongelmista:

  • Hajuhaittoja
  • Viemärin vetokyvyn heikentymistä
  • Eriskummallisia ääniä

Nämä eivät välttämättä aina tarkoita, että viemäristö tarvitsisi korjaustoimenpiteitä, mutta silti viemärit olisi hyvä kuvauttaa, jottei talon alle pääsisi piileksimään kallista putkiremonttia tai vesivahinkoa. Oikeanaikaisella sukituksella voidaan ennaltaehkäistä kaikki nämä kalliit, jopa usean kuukauden kestävät remontit. Jotta asiasta voidaan olla varmoja, kannattaa hyvissä ajoin hyödyntää maksuton viemärin kuvaus täältä.

Lue myös lisää aiheesta: Viemärin sukitus - miksi se on kannattavaa?

Jaa tämä postaus

Lue lisää

Artikkelit

Kuinka pitkä on putkiremontin takuuaika?

Tässä blogissa käydään läpi aihetta, joka herättää usein kysymyksiä ja epävarmuutta kodinomistajissa. Blogi käsittelee yleisiä kysymyksiä LVI-töiden takuista, takuuajan kestosta, erilaisista huomioista ja siitä mitä takuuehtoihin sisältyy. Tarkoituksena auttaa putkiremonttia harkitsevaa, saamaan riittävästi tietoa ja ymmärrystä aiheesta. Harkitessasi putkiremonttia kotiisi,

hoida ilmanvaihto kuntoon
Artikkelit

Puhdasta ilmaa kotiin – huolehdi ilmanvaihto kuntoon

Kun puhutaan kodin terveellisestä ja viihtyisästä ympäristöstä, ilmanvaihdon merkitys on usein aliarvostettua. Monet meistä viettävät suurimman osan ajastaan sisätiloissa, olipa kyseessä sitten koti, toimisto tai muu sisätila. Kun puhumme kodin terveellisestä ja viihtyisästä ympäristöstä, ajattelemme usein mukavia huonekaluja, kauniita värejä

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.